13. maaliskuuta 2012

Kynsivallitulehdus

Viime perjantaina lenkin jälkeen Clintan nuoli antaumuksella toista tassuaan.Kun katsoin sitä lähemmin ja tutkin kynsiä ,Clintan yhtä kynttä tutkiessani älähti.Katsoin kynttä tarkemmin ja huomasin että sen oli tummunut kynnen ja ihon kohdalta ja oli hieman turvoksissa.Niinpä suuntasimme kohti lääkäriä.Hän tutki Clintanin tassua ja kynttä ja oli sitä mieltä, että Clintan täytyy rauhoittaa ,että saadaan kynnet tutkittua kunnolla ja otettua niistä myös näytteitä.Hän epäili hiivaa tai bakteeritulehdusta.Clintanille annettiin rauhoittava pistos ja sitten vielä toinenkin, mutta Clintan pisti kampoihin eikä millään rauhoittunut vaan aina kun hoitaja tuli katsomaan joko poika olisi kuukahtanut ,nousi pojan pää ja se yritti nousta istumaan.Niinpä jouduttiin taas turvautumaan siihen ,että rauhoitusainetta laitettiin suoran suoneen. Samalla kun lääkäri tutki kynnen ,hoitaja leikkasi kaikki kynnet ja puhdisti sitten myös kipeän kynnen kynsiaiheen.Labrakokeissa ilmeni että siinä oli bakteeritulehdus.Kynttä pitää nyt puhdistaa betadinella ja laittaa siihen ihotulehdusvoidetta pari kertaa päivässä.Aluksi oli pidettävä huolta ettei Clintan pääse nuolemaan tassuaan ja niinpä olen turvautunut kauluriin ja sukkaan.Kauluri on pojan mielestä tosi kurja kapine kun se päässä ei voi tehdä mitään.Nyt olenkin sitten pitänyt tassussa sukkaa kun olen laittanut voiteen.Vielä näkyy kynsivalli olevan turvoksissa ja kun tänään kuivasin tassuja Clintan taas hieman älähti. Toivotaan että kynsi paranee nopeasti.Lääkettä joudumme käyttämään 10 vrk.
Luulen että tässä syy kynsivallin tulehdukseen, lumen ja jään kaivaminen.

3 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

Voi sentään Clintania :( Toivottavasti tassu paranee pian! Tuo kova hanki ja jäät sun muut sohjot eivät ole hyviä tassuille. Liinullahan oli pari viikkoa sitten etutassussa yksi varpaanväli vähän rikki. Arvelen, että se oli juuri kovan hangen tai jonkun jääpalan aiheuttama. Sukkaa pidin jalassa ja laitoin pihkavoidetta varpaanväliin ja betadinella puhdistin. Tossu sukan päälle ulkoillessa. Melkein viikko siinä meni.

Odotan niin kovasti kesäkelejä jo, mutta eiköhän ne pikapuoliin ole käsillä.

Clintan kirjoitti...

Toivotaan tosiaan että kynsi paranee pian.Kun tulin tänään töistä oli Clintanilla aamulla laittamani sukka suussa kun hän tuli ovelle vastaan.Miten lie nuollut tassuaan yksin ollessaan.

Boleron Leena kirjoitti...

Pikaista parenemista Pappa C:lle toivottavat Liekasn Bolerolaiset